SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Passende raamdecoratie voor de schuifpui

Oplossingen

Grote raampartijen - zoals je die vindt in een schuifpui of serre - zijn prachtig en zeer geliefd bij menig woningbezitter. Op de eerste plaats vanzelfsprekend door de hoeveelheid daglicht die ze in een woning laten, maar ook doordat je er eindeloos door naar buiten kunt turen. Toch kan het nogal een uitdaging zijn om de perfecte raamdecoratie hiervoor te vinden.

Het raamoppervlak van grote raampartijen neemt doorgaans een aardig deel van de woonruimte in beslag. Je kunt je voorstellen dat het soort raamdecoratie dat je ervoor hangt dan ook invloed heeft op zowel de uitstraling van het raam als van de betreffende woonruimte. Daarom is het zaak dat je je, juist bij dit soort grote ramen, goed laat adviseren om teleurstellingen te voorkomen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je nadien ineens geen woonplezier meer ervaart van zo’n heerlijke ruimte met veel natuurlijk daglicht.

Veel raamdecoratie producten zijn geschikt voor grote ramen of de schuifpui. Voor ieder interieur is er dan ook een passende oplossing

Duette® gordijnen in keuken
Duette gordijn in een serre / Raambekleding serre

Wat zijn de opties?

Als het op de keuze in raamdecoratie aankomt, kun je bijna alle kanten op. Zo bieden we uiteenlopende producten aan voor grote ramen en schuifpuien. Denk aan houten of aluminium jaloezieën, shutters, rolgordijnen, Duette® gordijnen en paneelgordijnen. Dat maakt de keuze er zeker niet makkelijker op, maar geeft je wel de mogelijkheid om je ramen precies zo aan te kleden dat ze helemaal aansluiten bij je woonstijl of persoonlijke smaak.

Witte houten jaloezieën in de slaapkamer

Belangrijke eigenschappen

Bij het groter worden van een raam, worden bepaalde eisen voor een raamdecoratie product dat vaak ook. Standaard systemen en stoffen zijn namelijk lang niet altijd geschikt voor toepassing bij grote raampartijen. Mede om deze reden kun je bij Zonnelux terecht voor raamdecoratie die speciaal is ontworpen om te voldoen aan eisen voor grote ramen. Daarbij kun je denken aan paneelgordijnen in de schuifpui die semi-transparant zijn en tegelijkertijd zorgen voor voldoende privacy óf jaloezieën waarmee je de hoeveelheid zonlicht geheel naar wens kunt instellen.

Advies voor jouw schuifpui

Wil je een advies voor de schuifpui in jouw huis? Onze Zonnelux specialisten adviseren je graag.

Paneelgordijnen in de woonkamer

Ben je benieuwd naar de raamdecoratie producten van Zonnelux voor grote ramen in jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze inspirerende brochure aan, neem een kijkje op onze social kanalen óf benader een van onze Zonnelux specialisten voor een persoonlijk (telefonisch) adviesgesprek.

Meer blogs