SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Optimaliseer je kantoor met raamdecoratie

Inspiratie, Oplossingen

Het juiste type raamdecoratie maakt een wereld van verschil. Dat geldt natuurlijk allereerst voor je eigen woongemak, maar al helemaal voor een ruimte waarin je productief moet zijn. Denk aan een werkkamer, home office of andere kantoorruimte.

Op plekken waar je je vooral moet kunnen concentreren op belangrijke taken is het wel zo prettig als de ruimte hiervoor optimaal is ingericht. Raamdecoratie is in dit geval een onderdeel waar je zeker even bij stil moet staan. Zaken als voldoende privacy, een prettige akoestiek, weinig lichtreflectie en een goede lichtinval zijn daarin essentieel. Stuk voor stuk aandachtspunten, waarbij raamdecoratie een grote rol kan spelen.

Rolgordijnen in studeerkamer
Rolgordijnen studeerkamer

Reflecterend licht van buiten of felle zonnestralen op je beeldscherm werkt niet prettig

Comfortabele lichtinval

Raamdecoratie draagt op de eerste plaats natuurlijk bij aan de mate van lichtinval in de ruimte. Doordat deze de gehele dag wisselt is het van belang dat je hierop kunt inspelen. Op reflecterend licht van buiten of felle zonnestralen op je beeldscherm zit je vanzelfsprekend niet te wachten. Zodra je op zoek gaat naar raamdecoratie kun je het beste eerst bepalen welke hoeveelheid lichtinval en filtering hiervan gewenst is. Zo verschilt dit behoorlijk voor een raam op het noorden in vergelijking met een raam op het zuiden. Houd dit dus zeker in gedachten als je een keuze maakt.

Gewenste privacy

Naast de lichtinval is privacy ook een essentieel onderdeel. Je kunt je voorstellen dat enige mate van privacy gewenst is bij het voeren van een vertrouwelijk gesprek of tijdens een vergadering waarbij je niet afgeleid wilt worden. Gelukkig zijn er verschillende soorten raamdecoratie die zich hiervoor perfect verlenen. Denk bijvoorbeeld aan lamellen, duo rolgordijnen, houten jaloezieën of shutters, welke je eenvoudig kunt afstemmen op de mate van privacy.

Lamellen bij toograam

Prettige akoestiek

Dit is voor velen niet direct een logische koppeling met raamdecoratie. Toch heeft de aankleding van ramen wel degelijk invloed op de akoestiek in de aangrenzende ruimte. Al het geluid afkomstig van onder meer zoemende computers, printers, toetsenborden en gesprekken wordt namelijk beter gereguleerd door de aanwezigheid van raamdecoratie.

Tip: Wil je de akoestiek in een ruimte écht goed aanpakken, dan is het van belang om meerdere geluiddempende oplossingen met elkaar te combineren. Denk aan een combinatie van raamdecoratie, zachte vloerbekleding, planten én de keuze in meubilair.

Raamdecoratie voor je kantoor

Wil je een advies op maat voor je kantoor? Bespreek je wensen tijdens een telefonisch adviesgesprek.

Rolgordijnen kantoor

Huisstijl en sfeer

Last, but zeker not least: de huisstijl en sfeer. De inrichting van een kantoor is steeds belangrijker. In de meeste gevallen wordt er uitgegaan van een specifieke huis- of interieurstijl, zodat je kantoor als het ware een visitekaartje vormt voor eventuele klanten, opdrachtgevers of bezoekers. Daarnaast is het van belang dat de sfeer ook goed is. raambekleding kan hierin enorm van betekenis zijn.

Zoals je leest is er meer dan genoeg om over na te denken als je je kantoorruimte optimaal wilt inrichten. Ben je op zoek naar een deskundig en passend advies voor je eigen kantoor of wil je meer weten over de oplossingen van Zonnelux? Onze specialisten gaan graag voor je aan de slag! In de gratis brochure vind je alle informatie overzichtelijk bij elkaar.

Meer blogs