SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Optimaliseer je kantoor met raamdecoratie

Inspiratie, Oplossingen

Raamdecoratie maakt een wereld van verschil in het interieur. Dit is van toepassing voor je eigen woongemak, maar zeker ook voor ruimtes waar je creatief en productief moet zijn. In een grote kantoorruimte, werkkamer of thuiswerkplek heeft raambekleding veel invloed. Het creëert een fijne sfeer, maar heeft ook verschillende nuttige eigenschappen.

Raambekleding op kantoor, stijlvol maar vooral praktisch

Tegenwoordig is het steeds flexibeler en normaler om thuis te werken. Daarom is het belangrijk om hier een fijne ruimte voor in te richten, zodat je goed kan concentreren en focussen. Raambekleding is in het geval van een thuiskantoor een onderdeel waar je zeker even bij stil moet staan.

Functionaliteiten zoals voldoende privacy, een prettige akoestiek, weinig lichtreflectie en een goede lichtinval zijn essentieel voor een fijne ambiance. Het zijn stuk voor stuk aandachtspunten. Raambekleding moet op kantoor namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch.

De hele dag door wisselt de mate van lichtinval. Raamdecoratie speelt hier op in door het daglicht te filteren.

Geen reflecterend licht meer op je beeldscherm

De hele dag door wisselt de mate van lichtinval. Raamdecoratie speelt hier op in door het daglicht te filteren of het af te schermen. Je zit niet te wachten op reflecterend licht van buiten op je beeldscherm. Zodra je op zoek gaat naar raambekleding, bepaal je eerst de hoeveelheid licht je binnen wenst. Dit verschilt namelijk behoorlijk met een raam op het noorden of zuiden.

Een balans tussen lichtinval en privacy

Naast lichtinval is privacy ook van belang bij het kiezen van raambekleding op kantoor. Spreekkamers en vergaderruimtes worden steeds vaker van glas gemaakt om de ruimte optisch groter te laten lijken. Bij het voeren van een vertrouwelijk gesprek of tijdens een vergadering is privacy gewenst. Gelukkig zijn er verschillende soorten raamdecoratie die zich hiervoor perfect verlenen.

Het voordeel van raambekleding is dat je zelf de mate van privacy bepaald. Bij aluminium of houten jaloezieën en shutters kantel je eenvoudig de lamellen om geen inkijk te hebben. Lamel- of paneelgordijnen open of sluit je eenvoudig door ze te bewegen. Raambekleding op kantoor biedt de balans tussen lichtinval en privacy.

De akoestiek op kantoor verbeteren

Als je de akoestiek op kantoor wil verbeteren, is raamdecoratie misschien niet de eerste optie waar je aan denkt. Toch heeft de aankleding van de ramen wel degelijk invloed hierop. Het geluid afkomstig van zoemende computers, printers, toetsenborden en gesprekken wordt gedempt door de aanwezigheid van raambekleding.

Huisstijl en sfeer

Tot slot is de huisstijl en sfeer van een kantoor essentieel. Ook de inrichting van een kantoor is steeds belangrijker. Een stijlvolle interieurstijl die afgestemd wordt met de huisstijl van een bedrijf. Het straalt klasse en professionaliteit uit. Het is als het ware onderdeel van het visitekaartje.

Persoonlijk interieuradvies voor het kantoor

Wil je het kantoor een upgrade geven, maar weet je niet hoe? Laat je dan adviseren door een expert in de buurt. Bespreek je wensen tijdens een telefonisch adviesgesprek.

Zoals je leest is er genoeg om over na te denken als je een kantoorruimte optimaal wil inrichten. Ben je op zoek naar deskundig advies voor je eigen kantoor of wil je meer weten over de oplossingen van Zonnelux? Onze specialisten gaan graag voor je aan de slag. In de gratis brochure vind je alle informatie overzichtelijk bij elkaar.

 

 

Meer blogs