SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Een maatwerk oplossing voor ieder raam

Oplossingen, Deuren, Draai-kiepramen, Binnenkijken

Samen met interieurontwerpster Pauline Jorritsma gingen we bij deze prachtige woning langs voor het tv-programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’. Een paar ramen vroegen om een maatwerk oplossing, omdat dit geen standaard ramen zijn. Tijdens het bouwproces hebben we de mogelijkheden bekeken en voor ieder raam een geschikte oplossing gevonden.

In deze droomvilla zijn zwarte shutters van Piet Boon (RAL 9011) en houten jaloezieën (kleurnummer 8819) toegepast. In dit blog laten we je de verschillende maatwerk oplossingen zien en vertellen we meer over de lakken die we gebruiken voor onze houten raamdecoratie.

Uv-bestendige lakken van hoogwaardige kwaliteit

Donkere raamdecoratie is de trend van dit moment. We kiezen vaak voor raambekleding in de kleur zwart of antraciet. Deze donkere kleuren geven het interieur een stoere touch of een chique uitstraling. Combineer deze raamdecoratie met zwarte kozijnen voor het perfecte totaalplaatje. Zwarte raambekleding - zoals zwarte jaloezieën of zwarte shutters - is gebaat bij een kwalitatieve behandeling. Je wilt namelijk niet dat de raamdecoratie verkleurt door het zonlicht.

Maurice van Bladel (directeur Zonnelux): ‘’Zwart trekt veel uv-licht aan. Daarom werken wij met uv-bestendige, watergedragen lakken van hoogwaardige kwaliteit’’. De uv-bestendige lak beschermt jouw zwarte raambekleding tegen verkleuring door het zonlicht. Je hebt dan uv-bestendige jaloezieën of uv-bestendige shutters. De donkere raamdecoratie blijft hierdoor lang mooi.

Raambekleding donkere dagen

Piet Boon shutters bieden een oplossing voor ieder raam

De keuze viel voor zwarte shutters van de Piet Boon collectie. In de droomvilla waren een aantal ramen niet geschikt voor een standaard Piet Boon shutter. Zonnelux adviseerde de bewoners een aantal maatwerk oplossingen. Een van die ramen was het raam in de keuken. Maurice: ‘’Hier is ons meetteam geweest om de mogelijkheden voor een passende oplossing te bekijken. Omdat de shutter lager doorloopt dan het keukenblad én het een draai-kiepraam is, is het best wel een uitdaging. Zoals je ziet hebben we de Piet Boon shutter op het raam gemonteerd en daardoor blijft het mogelijk om de draai-kiepstand te gebruiken’’.

Piet Boon shutters
Piet Boon shutters

Maurice over het raam bij de trap: ‘’Daar hebben we de Piet Boon shutter als een vast element tegen het raam aan geplaatst. Omdat de trapleuning er voor zit kun je de shutter niet opendraaien, maar je kunt de lamellen wel kantelen. Je creëert dan een hele mooie lichtinval en behoudt toch je privacy’’.

Piet Boon shutters

Houten jaloezieën voor de deur

Bij de achterdeur is gekozen voor zwarte houten jaloezieën. Bij deuren moet je altijd rekening houden met het gebruiksgemak. Maurice: ‘’Daar hebben we een mooie houten jaloezie niet op de deur geplaatst, maar net voor de deur. De deur gaat naar buiten open en dan kun je de jaloezieën er aan de binnenzijde heel mooi voor laten zakken’’. Als je de deur wilt gebruiken, trek je de houten jaloezieën voor de deur naar boven.

Advies op maat

Heb je advies nodig voor de raamdecoratie in jouw woning of wil je meer weten over zwarte shutters of zwarte jaloezieën? Onze specialisten helpen je graag met jouw keuze voor nieuwe raamdecoratie. Bezoek een van onze verkooppunten in Nederland of België of vraag online een advies op maat gesprek aan.

Voor ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ hebben we verschillende droomvilla’s ingericht met prachtige raamdecoratie. Onze raamdecoratie is te zien in dat programma op RTL4. Je vindt alle video’s terug op YouTube in onze ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’  afspeellijst.

Meer blogs