SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Zo houd je het huis koel met warmtewerende rolgordijnen

Warmtewering, Elektrische bediening, Oplossingen

De temperatuur begint langzamerhand te stijgen en dat kan maar één ding betekenen. De zomer is weer in aantocht. En als kers op de taart wordt dit jaar ook nog eens een warme zomer voorspeld.

Heerlijk voor buiten, maar niet altijd even prettig wanneer je binnen zit. Een warmtewerend rolgordijn is een goede oplossing om de temperatuur binnen aangenaam te houden. In dit blog geven we je een aantal tips om de isolerende rolgordijnen optimaal in te zetten.

Kies de stof die bij jou past

Op het gebied van materiaal kan je alle kanten op met rolgordijnen. Zo is het mogelijk om te kiezen uit diverse stoffen en texturen. Het rolgordijn is perfect als zonwering voor binnen. Voor het tegenhouden van warmte gebruik je de warmtewerende screenstoffen.  Het geeft een isolerend effect en het rolgordijn is verduisterend tegen de zon.

Daarnaast maakt Zonnelux ook duo-rolgordijnen op maat. Deze bestaan uit een combinatie van transparante, semi-transparante en verduisterend materialen. Dit geeft je de mogelijkheid om te bepalen hoeveel licht en warmte de ruimtes binnen mag komen.

Ontdek de voordelen van witte rolgordijnen

Om de kans op een koel huis te vergroten loont het om te kiezen voor een lichte kleur zoals wit. Waarom? Omdat wit het zonlicht meer weerkaatst in vergelijking met donkere kleuren. Hierdoor blijft de warmte zo veel mogelijk buiten. Altijd handig om dit in je achterhoofd te houden wanneer je op zoek gaat naar nieuwe raamdecoratie.

Onze rolgordijnen zijn uitvoerbaar in maar liefst 380 verschillende kleuren. Hierdoor heb je de mogelijkheid om jouw raamdecoratie helemaal naar wens samen te stellen. Dus ook genoeg opties wanneer je liever toch wel een donkere kleur rolgordijn hebt.

Elektrische bestuurssystemen voor meer gemak

Men is vaak geneigd om de gordijnen pas naar beneden te doen wanneer de zon al eenmaal schijnt. Wij raden aan om dit te doen alvorens de zon opkomt. Haal de rolgordijnen vervolgens pas weer omhoog wanneer de temperatuur in de buitenlicht lager is dan die van binnen.

Wil je extra goed voorbereid zijn? Kies dan voor een rolgordijn dat uitgerust is met een elektrische bestuurssysteem. Hierdoor is het mogelijk om in te stellen dat de gordijnen bij zonsopkomst al dicht gaan. Dit kan je allemaal regelen vanuit je luie stoel of bed!  

Warmtewerende rolgordijnen op maat

Wil je jouw woning zomerproof maken met onze warmtewerende rolgordijnen? Breng dan snel een bezoekje aan één van onze verkooppunten. Daar helpen we je graag verder.

Meer blogs