SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Hoe houd je de warmte buiten?

Warmtewering, Dakramen, Oplossingen

Het is echt zomer in Nederland. Al weken is de zonneschijn aanwezig. Het leven verplaatst zich naar buiten waar we heerlijk eten, borrelen en relaxen. Kortom waar we genieten van de warmte van de zon. Maar die warmte wil je niet binnen. In huis houd je het hoofd liever koel. Naast de decoratieve functie houdt raamdecoratie de zon en daarmee de warmte buiten. We zetten onze warmtewerende raamdecoratie graag voor je op een rijtje.

Duette® heeft een unieke warmte regulerende eigenschap

Duette® : raamdecoratie met een isolerende eigenschap

Wil je een raamdecoratie product dat extra isolerend werkt? Een groot voordeel van Duette® is de unieke warmte regulerende eigenschap. Door de dubbele stof heeft een Duette® gordijn een honingraatstructuur die de lucht tussen de lagen stof vasthoudt en een isolerende laag vormt. Zo blijft in de zomer de warmte buiten en tijdens koude dagen ontsnapt de warmte niet door de ramen. Het is de raamdecoratie die zowel decoratief, functioneel als energiebesparend is.

Duette grijs

Warmtewerende rolgordijnen hebben een coating die de warmte van de zon reflecteert

Rolgordijnen met een warmtewerende kwaliteit

Er zijn verschillende stoffen met een warmtewerende kwaliteit. Bepaalde stoffen in onze rolgordijnen collectie hebben een coating die de warmte van de zon reflecteert. Ook kun je bij rolgordijnen kiezen uit diverse stoffen met een gekleurde voorkant en aan de achterkant een gemetalliseerde of witte warmtewerende laag. Ideaal voor ramen die gelegen zijn op het zuiden.

De screendoeken uit de rolgordijnen collectie zijn ook warmtewerend. Screendoeken filteren het licht en houden de warmte buiten. Normaal gesproken reflecteert een lichte kleur meer zonlicht (en trekt daardoor minder warmte aan), maar bij een screendoek is dat precies andersom. Donkere screendoeken zijn beter warmtewerend dan lichte screendoeken.

Een verduisterend rolgordijn laat minder warme zonnestralen binnen en houdt het huis daardoor koeler.

Rolgordijnen warmtewerende stof
Rolgordijnen warmtewerende stof

Dakramen

De temperatuur kan vlak onder het dak flink oplopen. Kies voor een verduisterende en warmtewerende stof in jouw dakraam product. Dit zorgt voor de nodige verduistering en verkoeling. Duette® gordijnen staan bovendien bekend om hun isolerende eigenschap. De Duette® is ook geschikt voor een serre.

Rolgordijn dakraam

Horren houden insecten én pollen buitenshuis

Horren

In de avonduren koelt het vaak behoorlijk af. Zet daarom ’s avonds de ramen open om het koele briesje binnen te laten. Met de stijlvolle horren van Zonnelux houd je de insecten buiten. Door de bijna onzichtbare hor kun je overdag toch optimaal genieten van het daglicht in huis. Heb je de deur naar de tuin open? Met een plissé hordeur houd je alle beestjes buiten.

Bovendien houden horren pollen buiten de deur. Ideaal als je last hebt van hooikoorts of een pollenallergie. Met het speciale anti-pollengaas verminder je de pollen aanzienlijk: maar liefst 99% van de graspollen en 92% van de overige pollen.

Hor bij draai-kiepraam buiten
Horren
Horren gaasstructuur

Warmtewerende raamdecoratie

Wil je meer weten over het buitenhouden van de warmte? Lees dan alles over warmtewerende raamdecoratie.

Met raamdecoratie houd je al een groot gedeelte van de warmte buiten. Warmt het binnen toch aardig op? Schakel dan een tandje terug en doe het iets rustiger aan. Geniet van alle mooie dingen die de zomer met zich meebrengt.

Meer informatie

Wil je meer weten over warmtewerende raamdecoratie? Kom dan eens langs bij één van onze Zonnelux verkooppunten en vind de ultieme match! Eerst even op je gemak thuis onze collectie bekijken? Vraag dan alvast gratis onze brochure aan óf download deze als PDF of laat je informeren tijdens een telefonisch adviesgesprek.

Meer blogs