SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Binnenkijken in een eigentijdse dijkwoning

Binnenkijken, Inspiratie

Deze oude dijkwoning is verbouwd tot een eigentijdse woning met uitzicht op de polder en molens. Hollandser wordt het niet. Het interieur van de woning kun je omschrijven als bohemian. Natuurlijke materialen, lichte kleuren, veel planten en met invloeden van buitenlandse interieurs. De bewoners kozen voor geweven hout raamdecoratie in het roll-up model in kleur 7310. Een neutrale kleur die perfect past in een bohemian interieur.

In dit blog vertellen we je alles over het geweven hout van Zonnelux. Van welk materiaal is het product gemaakt? Welke opties kun je kiezen? En hoe creëer je privacy met het geweven hout?

Geweven hout in de woonkamer
Geweven hout

Materiaal van het geweven hout

Het geweven hout rolgordijn (roll-up model) wordt ook wel eens een houten rolgordijn, bamboe rolgordijn, rotan rolgordijn of rieten rolgordijnen genoemd. Er bestaat dus nog wel wat onduidelijkheid over het materiaal van de raamdecoratie. Geweven hout is gemaakt van bamboe en dus eigenlijk een bamboe raamdecoratie. Bamboe is een grassoort die snel groeit en daardoor duurzaam en milieuvriendelijk is. Bamboe lijkt veel op hout en is daarnaast ook erg sterk. Het perfecte materiaal voor onze geweven hout raamdecoratie.

Als mensen spreken over rieten rolgordijnen of houten rolgordijnen hebben ze het dus meestal over de geweven hout blinds.

Geweven hout - bamboe rolgordijn

Transparant uiterlijk

Het geweven hout heeft een transparant uiterlijk. We hebben een weving met dunne latjes (thin sticks) en een weving met dikkere latjes (flat sticks). De dunne latjes hebben een transparante uitstraling. Bovendien hebben we bewoners hier gekozen voor het roll-up model. Het roll-up model hangt strak voor het raam als het uitgerold is en rolt naar boven op als je het product omhoog trekt. Naast het roll-up model kun je ook kiezen voor een vouwgordijn van bamboe.

Geweven hout
Geweven hout

Overdag biedt het geweven hout voldoende privacy, maar in de avonduren kijk je naar binnen als het buiten donker is en de lampen in huis aan zijn. Wil je privacy creëren in jouw interieur of jouw kamer verduisteren? Combineer het geweven hout dan met houten luiken, shutters of gordijnen. De houten luiken in deze slaapkamer zijn een doe-het-zelf project.

Geweven hout

Raamdecoratie van hout

Naast het geweven hout verkopen we meer raamdecoratie van hout. Namelijk de shutters en houten jaloezieën. Deze raamdecoratie producten hebben een minimalistische uitstraling en zijn daarom qua look and feel niet te vergelijken met het geweven hout.

Wil je meer weten over het geweven hout?

Het geweven hout is te koop via verschillende verkooppunten in Nederland en België. Je kunt bij deze verkooppunten de volledige collectie bekijken. Wil je meer inspiratie of informatie? Bekijk onze inspirerende brochure of vraag een advies op maat aan.

Meer blogs