SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie voor ieder interieur

Inspiratie

We creëren allemaal een thuis dat past bij wie we zijn. Het interieur is daarmee een reflectie van onze persoonlijkheid. Daarom zijn interieurs er ook in allerlei soorten en maten. Hoe kies je raamdecoratie die past bij jouw interieur? We helpen je graag op weg met vijf handige tips!

1. Bekijk moodboards van interieurs die je mooi vindt

Waarschijnlijk heb je al een Pinterest-bord vol interieurinspiratie bij elkaar geklikt. Een eenvoudige manier om te ontdekken welke interieurstijl jou aanspreekt. Grote kans dat bij deze afbeeldingen regelmatig hetzelfde raamdecoratie product terugkomt. Vouwgordijnen worden bijvoorbeeld nog veel gekozen in een landelijk interieur. Het moodboard is een goed startpunt in de zoektocht naar de perfecte raamdecoratie voor jouw interieur.

Met raamdecoratie speel je met de lichtinval en bepaal je lichtintensiteit

2. Bedenk welke sfeer je wilt creëren

Licht is een echte sfeerbepaler. Daglicht geeft een ruimte direct een bepaalde sfeer mee. Met raamdecoratie kun je spelen met dit licht door de lichtinval en lichtintensiteit aan te passen. Goede raamdecoratie is dus essentieel. Met jaloezieën of shutters krijg je een strak lijnenspel. Vouwgordijnen of semi-transparante rolgordijnen filteren het licht op een zachte manier. Bedenk vooraf dus goed welke sfeer je wilt creëren.

3. Bepaal hoeveel aandacht jouw raam verdient

Wil je jouw ramen uit het oog laten springen of ga je liever voor een rustig geheel? Sommige ramen zijn een waar kunstwerk. Glas-in-loodramen, ramen met een bijzondere vorm of kozijnen in een opvallende kleur. Je kunt deze ramen extra benadrukken met raamdecoratie. Zo wordt dit dé eyecatcher in jouw interieur.

Andere ramen wil je juist zo min mogelijk laten opvallen. Omdat er al een andere eyecatcher in de ruimte aanwezig is of je een rustige basis wilt creëren. Raamdecoratie moet dan opgaan in de ruimte. Dit kun je doen door de raamdecoratie goed af te stemmen op de muur of het kozijn.

4. Beken kleur

Met kleur geef je een ruimte een bepaalde uitstraling. Hetzelfde raamdecoratie product krijgt met een verschillende kleur een andere look-and-feel. De kleur die je kiest, heeft invloed op het totaalbeeld van de ruimte. Bij sommige raamdecoratie kun je zelfs meerdere kleuren combineren, bijvoorbeeld met de ladderbanden. Zo ontstaat er een uniek product.

5. Laat je adviseren door een expert

Je kiest niet zo vaak nieuwe raamdecoratie uit. Dus we begrijpen dat je het lastig vindt om de knoop door te hakken. Interieurzaken helpen klanten dagelijks bij deze keuze. Laat je daarom eens adviseren door een expert en bezoek een Zonnelux specialist bij jou in de buurt. Zij kijken bovendien niet alleen naar wat mooi is, maar hebben ook oog voor de praktische zaken. Wel zo prettig als die prachtige jaloezieën ook eenvoudig te bedienen zijn.

Bezoek een Zonnelux specialist

Er is altijd een Zonnelux verkooppunt bij jou in de buurt.

Zwarte houten jaloezieën in de keuken

De donkergrijze houten jaloezieën steken prachtig af bij de witte muren

Aluminium jaloezieën in woonkamer

De witte aluminium jaloezieën zorgen in dit interieur voor een rustige basis

Zonnelux shutters in eetkamer

In deze klassieke villa creëren de zwarte shutters van Zonnelux een warme sfeer

Vouwgordijnen

Lichte vouwgordijnen gaan mooi op in deze witte basis

Meer blogs