SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Houd insecten buiten met horren

Oplossingen, Dakramen, Deuren, Draai-kiepramen, Kunststof kozijnen

De lente is begonnen. De zon schijnt vaker en de ramen kunnen weer lekker open. Natuurlijk wil je voorkomen dat de insecten mee binnenkomen. Met horren houd je insecten (en pollen!) eenvoudig buiten de deur. Er zijn verschillende soorten horren. Dat maakt de keuze misschien lastiger. Hieronder zetten we alle mogelijkheden voor je op een rijtje.

Met horren houd je niet alleen insecten, maar ook pollen buiten de deur

Plissé hordeur

Tijdens mooie dagen zetten we de deur lekker open, omdat we vooral buiten zijn. De plissé hordeur is er zowel voor de enkele deur als de dubbele deur. De plissé hordeur is standaard voorzien van zwart gaas, maar je kunt ook kiezen voor grijs gaas (tot een hoogte van 260 cm).

Horren

Inzethor

De inzethor wordt met een klemveer op het kozijn gemonteerd en is daarmee geschikt voor draai-kiepramen. Je kunt de inzethor zowel monteren op houten kozijnen als kunststof kozijnen. Standaard wordt de inzethor met zwart gaas geleverd, maar je kunt ook kiezen voor grijs gaas.

Heb je last van hooikoorts of een pollenallergie? De inzethor is beschikbaar met een anti-pollengaas (tegen meerprijs). Het anti-pollengaas heeft een speciale coating waar de pollen zich aan hechten. Zo houd je de meeste pollen buitenshuis: 99% van de graspollen en 92% van de overige pollen. Je kunt het anti-pollengaas gewoon reinigen met water zonder dat het zijn werking verliest.

Inzethor detail
Horren gaasstructuur

Voorzethor

Een voorzethor wordt op het kozijn gemonteerd met knevels of scharnieren. Bij een aluminium kozijn is de montage met bevestigingsclips. Een zwart gaas is de standaard bij een voorzethor, maar grijs gaas is ook mogelijk. Als je last hebt van hooikoorts of een pollenallergie, kun je tegen meerprijs kiezen voor anti-pollengaas.

Voorzethor detail

Rolhor

Een rolhor ken je misschien wel van de dakramen. De hor zit in een cassette en heeft zijgeleidingsprofielen, waardoor de hor netjes gesloten kan worden. Naast het dakraam is een rolhor ook geschikt voor plafondramen en uiteraard voor standaard ramen. Het rolhor heeft zwart gaas.

Welke hor is geschikt voor jouw raam?

Zonnelux specialisten helpen je graag bij de perfecte insectenwering voor jouw raam. Bezoek een van onze verkooppunten.

Kies de profielkleur voor jouw hor

De profielen van de horren leveren we in een aantal standaard kleuren. Tegen meerprijs kunnen we de profielen in ieder gewenste RAL-kleur of een aantal structuurlakken produceren. Op deze manier sluiten de horren perfect aan bij de kozijnen in jouw woning.

Wil je meer weten over horren? Bezoek dan een van onze Zonnelux verkooppunten of vraag een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek aan.

Meer blogs