SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Het effect van een smarthome op het dagelijks leven

Trends, Elektrische bediening, Oplossingen

Smarthome, een term waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Steeds meer apparaten zijn slim en spelen een rol in het dagelijks leven zoals slimme verlichting, een smart-tv en slimme raamdecoratie. Meerdere apparaten kunnen perfect op elkaar afgestemd worden en samenwerken.

Wat maakt een apparaat nu eigenlijk smart?

Dat is een goede vraag. Een slim apparaat maakt verbinding met andere apparaten zoals een spraakbesturingssysteem of je smartphone. Hiermee is alles eenvoudig op afstand te bedienen. Sommige technieken gaan nog een stap verder, deze apparaten werken vanzelf, geheel automatisch.

De voordelen van een smarthome

Een slim huis brengt een hoop voordelen met zich mee. Je ervaart meer gebruiksgemak, veiligheid, energiebesparing en tot slot vooral comfort. Laat de technologie voor je werken en geniet zelf van alle pluspunten.

Meer gebruiksgemak

Voorheen waren apparaten te bedienen met een afstandsbediening. Tegenwoordig is dit aangevuld met een app. Hierdoor is je smarthome overal te bedienen, zelfs als je weg bent. Eenvoudig, gebruiksvriendelijk en altijd dichtbij. Zodra je meerdere slimme apparaten in huis hebt, is het handig om deze te koppelen met een huisautomatiseringssysteem. Dan zijn alle apparaten in één overzichtelijke app te bedienen.

Een extra veilig gevoel

Een veilig huis creëer je met slimme apparaten. Alarmsystemen staan in verbinding met je smartphone, je ontvangt op tijd een pushmelding zodra er een onveilige situatie is, zoals een indringer of brand.

Bovendien helpt een smarthome om de indruk te wekken dat je thuis bent, ook al ben je het niet. Door bijvoorbeeld slimme raamdecoratie automatisch te laten bewegen lijkt het dat er altijd iemand thuis is.

Bespaar energie met je smarthome

Met een slimme thermostaat zet je de verwarming een graadje lager via de app. Ook is het mogelijk om de thermostaat te koppelen met andere apparaten en hier scènes van te maken. Als het binnenklimaat een bepaalde temperatuur bereikt, sluit de slimme raamdecoratie automatisch om de warmte binnen te houden. Zo bespaar je eenvoudig energie wat goed is voor het klimaat.

Meer informatie over
een slim huis

Nieuwsgierig geworden naar de invloed van slimme raamdecoratie op jouw leven? Bekijk dan de brochure.

Geniet van meer comfort

Buiten al de voordelen die al genoemd zijn is het voornaamste het comfort van een slim huis. Niet meer uit je luie fauteuil hoeven, maar eenvoudig het hele huis bedienen via een app. Door timers en scènes in te stellen heb je er helemaal geen omkijken meer na. Upgrade jouw woning en geniet van het comfort.

Connectiviteit en scènes

Om optimaal van je smarthome gebruik te maken, koppel je het met een huisautomatiseringssysteem. Klik Aan Klik Uit is hier een voorbeeld van. Alle apparaten zijn dan eenvoudig te bedienen in één app. Door timers en scènes in te stellen schakelen de apparaten vanzelf in. Eenvoud, comfort en gebruiksgemak.

Slimme raamdecoratie van Zonnelux

Hopelijk ben je intussen overtuigd van het effect wat slimme apparaten op jouw woning kunnen hebben. Zonnelux biedt een ruim assortiment aan slimme raamdecoratie. Prachtige, stijlvolle producten die het gemak bieden van app- en spraakbediening. Bezoek een expert in jouw buurt voor het beste advies.

Meer blogs