SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Energie-efficiënte raamdecoratie: Duette® Architella®

Oplossingen, Warmtewering, Trends

Bij het kiezen van raambekleding baseer je je keuze algauw op het design of wat past bij het interieur. De praktische eigenschappen zijn daarentegen net zo essentieel om rekening mee te houden. Is de raamdecoratie onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig of isolerend? Met de opwarming van de aarde is dat laatste wellicht belangrijk. De Duette® Architella® is een elegant en energiebesparend product.

Wat is Duette® en wat is Architella®

Een Duette® bestaat uit twee geplisseerde stoffen, waar de koorden onzichtbaar in zijn verwerkt. De stof is in het midden met elkaar verbonden en vormt zo een honingraatstructuur. In deze structuur wordt lucht vastgehouden, waardoor de raamdecoratie niet alleen fungeert als zonwering maar ook isolerend is.

Nu je weet wat een Duette® is, kun je ook beter begrijpen wat het verschil met Architella® is. De ingenieuze oplossing is op dezelfde manier ontwikkeld, maar is voorzien van twee extra stoffen. Hierdoor ontstaat er niet één luchtkamer, maar zelfs drie. Om die reden zal het isolatievermogen meer dan verdriedubbelen.

Duette® close-up

Links zie je Duette®, rechts Duette® Architella®

Eén van de meest energie-efficiënte raamdecoratie

De honingraatstructuur creëert luchtkamers en zoals de naam al zegt, wordt de lucht hierin vastgehouden. Dit heeft een sterk isolerend effect. In de winter houdt het de warme lucht binnen voor een fijne en knusse sfeer. De techniek kan tot wel 30% besparing op je energiefactuur betekenen.

Maar ook bij mooi weer heeft de Architella® voordelen. De zon brengt veel warmte in huis, wat bij drukkend weer niet altijd fijn is. Een raam met dubbele beglazing en zonder raamdecoratie laat 76% van de zonnewarmte binnen. De Duette® Architella® reduceert dit tot zo’n 15%. Zo kun je in de warme maanden ook flink besparen op de airconditioning.

Duette® Architella® voor grote raampartijen

Alle raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt en is daardoor geschikt voor unieke raamoplossingen. Door de constructie van drie luchtkamers zijn de plooien van de Duette® Architella® meer gelijk aan de voor- en achterzijde. Vooral in het geval van grote raampartijen. Hoe groter het raam, des te meer warmteverlies er is. Daarom is de Architella® een uitstekende oplossing

Raamdecoratie met slimme bediening

Wil je nog meer met energiebesparing bezig zijn dan alleen de Architella® stof? Dan is slimme raamdecoratie een functionele aanvulling. Je bedient het eenvoudig op afstand met de app of via spraakbediening. Ook kun je timers en scènes instellen. Dan sluit volgens de timer, op het warmste moment van de dag de Duette® Architella® automatisch.

Ben je na het lezen van dit blog nieuwsgierig geworden naar de Duette® Architella®? Vraag dan online persoonlijk advies aan of bezoek een Zonnelux-specialist in de buurt. Zij ondersteunen je van A tot Z.

Meer blogs