SMARTIFY YOUR HOME meer weten

3x Raamdecoratie woontrends waar je in 2022 niet omheen kunt

Inspiratie, Trends

Interieurliefhebbers opgelet! Er staat weer bijna een nieuw jaar voor de deur. Hoog tijd dus om vooruit te blikken op de raamdecoratie woontrends van 2022. Om je alvast op weg te helpen hebben we de nieuwste trends voor je op een rijtje gezet.

Duette gordijnen
Duette gordijnen

Vind je dat vintage stoffig en saai klinkt? Think again!

Back to the ‘90s

Vind je dat vintage stoffig en saai klinkt? Think again! De nostalgische woonstijlen van de jaren ’70 en ’90 zijn weer helemaal terug van weggeweest. En wanneer je er een moderne twist aan geeft krijg je een waanzinnige combinatie.

Raamdecoratie uit de jaren ’70 kenmerkt zich door grafische printjes en uitgesproken kleuren, zoals okergeel, paars en groen. Of kies net zoals in de urban ‘90s voor felgekleurde of donkere gordijnen die goed passen bij ruige materialen zoals beton en staal.

Duette gordijnen
Piet Boon shutters

Donkere raamdecoratie: een échte eyecatcher

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is een trend waar je een beetje lef voor nodig hebt. Je krijgt daar dan wel een spectaculair resultaat voor terug! Vooral zwarte raamdecoraties zijn een echte eyecatcher, die ervoor zorgen dat andere kleurrijke elementen in jouw huis nog meer naar voren komen.

Donkere raamdecoraties zijn daarnaast ook een uitstekende keuze voor de slaapkamer wanneer je op zoek bent naar raambekleding die weinig licht doorlaten.

Houten jaloezieën

Sfeervol én multifunctioneel

Jaloezieën zijn niet alleen erg stijlvol, maar ook gemakkelijk te combineren met vrijwel elke woonstijl. Handig!

Het voordeel van multifunctionele jaloezieën is dat je zelf de hoeveelheid lichtinval kunt bepalen. Ideaal wanneer je veel licht wilt binnenlaten of op andere momenten juist meer privacy wenst. Voor een extra sfeervol effect ga je voor zwarte houten jaloezieën. Dit geeft jouw huis een strakke uitstraling waar je u tegen zegt.

Kun je maar geen genoeg krijgen van de nieuwe woontrends en wil je meer ideeën opdoen? Vraag dan onze gratis brochure aan voor inspiratie, ontvang telefonisch advies op maat of kom op bezoek bij één van onze Zonnelux verkooppunten.

Meer blogs