SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Knap staaltje maatwerk voor boogramen en draai-kiepramen

Oplossingen, Bijzondere raamvormen, Draai-kiepramen, Binnenkijken

In deze prachtige woning zie je hoe onze moderne Piet Boon shutters een passende oplossing vormen voor boogramen en draai-kiepramen. Interieurontwerpster Pauline Jorritsma (Designa) brengt tijdens een aflevering van het tv-programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ een bezoek aan de woning om het eindresultaat te bekijken.

In de woning is te zien hoe een boograam is voorzien van maatwerk shutters. De directeur van Zonnelux, Maurice van Bladel, vertelt hoe dit proces in zijn werk gaat. Maurice: ''Na het vakkundig inmeten door Zonnelux specialisten wordt er een mal gemaakt en zorgen we in de fabriek vervolgens voor de productie ervan.

Bij de productie van de shutters wordt gebruik gemaakt van watergedragen lakken, waardoor het kleurproces milieuvriendelijk is. Daarnaast beschikken deze lakken over een hoge UV-waarde, waardoor het materiaal bestand is tegen verkleuringen door zonlicht.''

Benieuwd naar onze Piet Boon shutters collectie?

Vind hier meer informatie
Boograam Piet Boon shutters
Detail Piet Boon shutters

Shutters kun je óp het draai-kiepraam monteren of ervóór. We bekijken altijd welke optie het best past bij jouw raam

De uitdaging van een draai-kiepraam

Pauline geeft aan dat het vaak moeilijk is om een goed passende raamdecoratie oplossing te vinden voor een draai-kiepraam. Dit type raam komt tegenwoordig steeds vaker voor, dus is het natuurlijk fijn als daar ook geschikte raamdecoratie voor verkrijgbaar is die bovenal rekening houdt met de functionaliteit van het raam.

Om het draaien en kiepen niet te belemmeren, is er bij de draai-kiepramen in deze woning gekozen voor montage op de wand. De shutters zijn hierbij 15 cm van het raam af geplaatst, zodat je het raam makkelijk kunt openen en de shutters tegelijkertijd ook naar wens kunt afstellen.

Bij de montage van shutters op een draai-kiepraam kun je ervoor kiezen om ze óp het raam zelf te bevestigen, maar ook vóór het raam (in de dagkant). Beide montageopties belemmeren de draai-kiepfunctie niet. Welke oplossing het meest geschikt is, is hierbij afhankelijk van jouw specifieke situatie. 

Draai-kiepraam Piet Boon shutters open

Op maat gemaakte rolgordijnen

In een andere woonruimte in huis - de kinderslaapkamer - zijn op maat gemaakte rolgordijnen geplaatst. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties, namelijk transparant, semi-transparant en verduisterend. In de slaapkamer van deze woning is gekozen voor een verduisterende stof. Daarnaast is er gekozen voor een zwarte, strakke onderlijst die perfect aansluit bij de zwarte raamkozijnen en de rolgordijnstof.

Meer weten over onze rolgordijnen?

Lees hier meer
Rolgordijnen
Rolgordijnen

Wil je meer weten over de raamdecoratie producten die je in deze droomvilla ziet? Onze Zonnelux specialisten vertellen je er graag meer over. Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt óf vraag vrijblijvend een telefonisch advies op maat aan.

Bekijk de video met maatwerk oplossingen voor boogramen en draai-kiepramen

Zin om weg te dromen bij andere droomvilla’s met raamdecoratie producten van Zonnelux? Je vindt alle video’s terug in onze ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ YouTube-afspeellijst.

Meer blogs