SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Gemak dient de mens: elektrische bediening

Elektrische bediening

Onder het mom van ‘gemak dient de mens’ vertellen we je graag wat meer over onze mogelijkheden voor elektrisch bedienbare raamdecoratie. Iets waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je het nodig had totdat je het volgende hebt gelezen..

Voor iedereen die gék is op gebruiksgemak zijn alle nieuwe technologische snufjes die ons helpen bij uiteenlopende huishoudelijke taken natuurlijk geweldig! Op dat gebied kun je ook bij ons je hart ophalen, want een groot deel van ons assortiment is te voorzien van elektrische bediening. Om precies te zijn bij de volgende producten:

Houten jaloezieën | Aluminium jaloezieën | Rolgordijnen | Duo rolgordijnen | Duette® gordijnen | Plisségordijnen | Geweven hout | Vouwgordijnen | Lamellen | Sheerlight

Je kunt bij de meeste raamdecoratie producten kiezen voor een accumotor of bekabelde motor

Gemotoriseerd, elektrisch en automatisch

Er zijn verschillende mogelijkheden voor elektrische bediening. Zo kun je kiezen voor zowel accumotoren als bekabelde motoren. In de onderstaande video kun je bekijken hoe onze gemotoriseerde rolgordijnen (pull motor) eruitzien en functioneren. Zo zie je onder meer dat dit systeem volledig kabelvrij te installeren is met dank aan een USB-oplaadbare en geïntegreerde batterij.

Accu- of bekabelde motoren?

Onze accumotoren, zoals te zien in de video hierboven, hoef je slechts één tot enkele keren per jaar op te laden middels een USB-oplader. Dit werkt in principe hetzelfde als het opladen van een smartphone, maar dan hoeft het bij raamdecoratie minder frequent. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe vaak je de raamdecoratie opent/sluit en daarnaast ook de grootte van het product.

De bekabelde motoren worden, zoals de naam al verraadt, met een kabel voorzien van elektriciteit. Dit vraagt om een andere manier van installatie, aangezien de kabels wel netjes weggewerkt moeten worden in koven of het plafond. Deze laatste optie van elektrische bediening (bekabelde motor) verleent zich daarom het beste bij nieuwbouwwoningen of een eventuele verbouwing aan een bestaand huis. Zowel de accu- als bekabelde motoren kun je bedienen middels een afstandsbediening, wandschakelaar (zoals bijvoorbeeld bij een elektrisch rolluik) of smartphone/tablet. Een voordeel van het gebruik met een smartphone of tablet is onder meer dat je een handige timer kunt instellen, bijvoorbeeld op bepaalde tijden van de dag.

Meer informatie?

Alle mogelijkheden van elektrische raamdecoratie bespreken we met je tijdens een telefonisch advies op maat.

Wil je alles weten over onze elektrisch bedienbare raamdecoratie of deze even uittesten, voordat je een keuze maakt? Je bent van harte welkom bij één van onze verkooppunten. Hier staan onze Zonnelux specialisten klaar voor een uitgebreid en deskundig advies!

Meer blogs