Bijzondere raamvormen

Heb jij in huis een raam met een bijzondere vorm? Prachtig! De raamvorm geeft een bijzonder effect aan je interieur. Een recht raam, (half)rond raam, trapezium/driehoekig raam, vijfhoek, zeshoek of boograam. Zonnelux heeft voor iedere raamvorm een perfect passend raamdecoratie product.

Producten voor bijzondere raamvormen

Raamdecoratie voor een trapezium raam

Een trapezium raam wordt vaak een schuin raam, een driehoekig raam of een raam met schuine zijdes genoemd. Bij een trapezium raam is minimaal een van de raamzijdes afgeschuind. De keuze bij een trapezium raam is enorm: houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, Zonnelux shutters, Piet Boon shutters, Duette® gordijnen, plisségordijnen en lamellen zijn leverbaar in een trapezium model.

Houten jaloezieën bij trapezium raam

Raamdecoratie voor een (half)rond raam

Een (half)rond raam zie je niet zo vaak in het interieur. Je wilt het raam daarom met raamdecoratie ook perfect tot zijn recht laten komen. De Zonnelux shutters, Piet Boon shutters en plisségordijnen zijn geschikt voor een (half)rond raam.

Plisségordijn bijzondere raamvorm

Raamdecoratie voor een boograam

Bij het boograam heeft de bovenzijde van het raam een halve ronding. Voor een boograam kun je Zonnelux shutters, Piet Boon shutters, lamellen en plisségordijnen kiezen.

Boograam Piet Boon shutters

Mogelijkheden raamdecoratie producten

We zetten per product voor je op een rijtje bij welke raamvorm je deze kunt kiezen.

Plissé en Duette®

Voor ieder schuine raam is een plissé of Duette® de geschikte oplossing. Driehoek, vijfhoek, zeshoek; het kan allemaal. Plissé is daarnaast ook mogelijk bij een halfrond raam, rond raam of boograam.

Shutters

Ook de shutter is een perfect passend raamdecoratie product voor ramen met een bijzondere vorm. Bij trapezium ramen (driehoekig raam of schuin raam), halfronde of ronde ramen en boogramen kun je voor shutters kiezen.

Lamellen

Voor een boograam of een schuin raam (trapezium) zijn lamellen een geschikte keuze. De rail kan namelijk in bijna ieder vorm gebogen worden. De lamellen worden precies op maat gemaakt voor een strak resultaat.

Houten jaloezieën en aluminium jaloezieën

De meeste aluminium jaloezieën en 50 mm houten jaloezieën zijn uitermate geschikt voor ramen met een of meerdere schuine kanten (trapezium). Door maatwerk passen de jaloezieën altijd perfect bij het schuine raam.