SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Gebruiksgemak en eenvoud met elektrische plisségordijnen

Elektrische bediening, Oplossingen, Trends, Inspiratie

Wil je ultiem comfort ervaren en perfecte filtering van het daglicht? Zoek dan niet verder, elektrische plisségordijnen zijn dé uitkomst. Kies voor een trendy interieur met een ruim aanbod aan kleur. Er is altijd wel een plisségordijn naar wens, de stoffen geven een speelse lichtinval. Bedien ze eenvoudig elektrisch via de afstandsbediening of via de app.

Blog - elektrische plisségordijnen / slimme raamdecoratie
Blog elektrische plisségordijnen / Slimme raamdecoratie

De eigenschappen van plisségordijnen

Een plisségordijn bestaat uit één laag stof die wordt gevouwen zoals een harmonica. Het gordijn wordt van verschillende stoffen gemaakt, hierdoor kan afgewisseld worden met de transparanties. Wil je natuurlijke lichtinval en de privacy behouden, kies dan voor een semi-transparante stof.

Of probeer een verduisterende stof, dan komt er vrijwel geen licht binnen alleen door de gaatjes waar de koorden doorheen zijn gespannen. Combineer beide stoffen met het Top down/Bottom up systeem.

Comfort en innovatie

Soms hangen de plisségordijnen op een lastig bereikbare plek, of je bent geïnteresseerd in de nieuwste technologieën. In beide situaties zijn elektrische plisségordijnen de perfecte oplossing. Ze zijn eenvoudig te bedienen, voorzien van een stijlvol design en helpen mee aan energiebesparing. De vraag is eigenlijk, waarom zou je niet voor elektrische plisségordijnen kiezen?

Wil je het nog makkelijker maken? Stel dan timers en scènes in.

Blog elektrische plisségordijnen / Slimme raamdecoratie

Elektrische bedieningsvormen

Om de elektrische plisségordijnen te bedienen gebruik je de afstandsbediening of de app. De afstandsbedieningen hebben diverse kanalen waarmee je meerdere raamdecoratie kan koppelen. Je kan ze allemaal tegelijk bewegen of afzonderlijk van elkaar. De afstandsbedieningen zijn verkrijgbaar in diverse modellen.

Standaard zijn de accumotoren van de elektrische plisségordijnen voorzien van Bluetooth. Via dit signaal wordt er verbinding gemaakt met de MotionBlinds Bluetooth app. Je scant eenvoudig de QR-code en volgt de stappen om de plisségordijnen te koppelen. Vervolgens kan je op afstand zien hoever ze geopend zijn of openen en sluiten. Dat is nog eens slim en handig.

Slimme raamdecoratie - afstandsbedieningen
Slimme raamdecoratie - MotionBlinds Bluetooth app

Timers en scènes

Wil je het nog makkelijker maken? Stel dan timers en scènes in, hierdoor hoef je zelf de handeling niet meer uit te voeren, dit gebeurt automatisch. Bijvoorbeeld de timer om 8 uur ’s ochtends dat standaard de elektrische plisségordijnen openen als je wakker wordt. Of stel scènes in, zodra ‘de avond’ wordt gestart, ze automatisch sluiten en de verlichting aangaat.

Slimme Raamdecoratie

Ontdek alle slimme raamdecoratie van Zonnelux

Wil je na het lezen van dit blog nóg meer weten over de elektrische plisségordijnen en vooral of dit mogelijk is bij jouw thuis? Bezoek dan één van onze Zonnelux specialisten of vraag gratis advies aan. 

Meer blogs